prodance logo

 

 

 

Tradiție,  Profesionalism,  Divertisment,  Recreere

Argument

 

Explorarea prin dans

Dansul poate fi o activitate extraprofesională de mare efect pentru propria personalitate. Este o sursă incontestabilă de energie pozitivă şi, pe lângă relaxarea şi starea de bine pe care le include, are efecte benefice dovedite şi asupra sănătăţii. Deja se vorbeşte cu mare încredere de terapia prin dans.

Dincolo de actul artistic, dansul înseamnă folosirea mişcării coregrafice drept modalitate de îmbunătăţire atât a abilităţii de exprimare emoţională , cât şi a puterii de interacţiune socială.

De-a lungul timpului, diferite culturi au folosit dansul pentru a-şi exprima emoţiile, pentru a spune poveşti, pentru a celebra evenimente şi pentru a consolida legături interpersonale şi de comunicare. Dansul pune împreună puterea mişcării şi dezvoltarea personală, pentru că lecţiile de dans oferă oportunităţi unice pentru autoexprimare, comunicare şi interacţiune.

Dansul pleacă de la premiza că trupul şi mintea sunt strâns corelate. Există chiar studii care arată că problemele emoţionale se regăsesc la nivelul trupului sub forma unor tensiuni musculare şi a unor şabloane constrânse de mişcare. Există şi teoria reciprocă, prin care se arată că starea trupului influienţează atitudini şi sentimente, atât în sens pozitiv, cât şi în sens negativ.

Mişcările de dans sunt benefice în diverse feluri. Coregrafia în cadrul unui grup elimină izolarea, creează puternice legături sociale şi emoţionale şi generează o stare de bine prin comunicarea cu ceilalţi. Mişcarea ritmică elimină rigiditatea musculară, diminuează anxietatea şi creşte energia. Mişcarea spontană ajută oamenii să recunoască şi să aibă încredere în propriile impulsuri. Mişcarea creativă ajută la autoexprimare şi deschide noi modele de gândire şi acţiune. Şi din punct de vedere fizic, dansul oferă beneficiile exerciţiilor fizice: sănătate, coordonare, tonus muscular. Emoţional, te ajută să te simţi mai relaxat, mai încrezător, iar la nivel mental, dansul îmbunătăţeşte abilităţile cognitive, motivaţia şi memoria.

De obicei, oamenii vin la lecţiile de dans cu obiective foarte fixe: au un eveniment foarte important şi vor să se pregătească, să ştie să danseze foarte bine. Alţii vin pentru a slăbi. Este modul cel mai plăcut şi eficient pentru a slăbi. Dansul te modelează foarte bine şi fizic şi psihic. În dans toată musculatura participă, inclusiv cea facială, pentru că expresia feţei este extrem de importantă. Mai mult, dansul este o formă de dialog cu partenerul. Pe lângă exerciţiul fizic, îţi oferă satisfacţia unui act artistic. Este o construcţie coregrafică la care participi tu şi partenerul tău de dans. Iar al patrulea mare avantaj – şi motiv – este relaxarea, întrucât dansul te rupe complet de zona grijilor cotidiene.

În ideea că dansul este o stare pe care trebuie să o transmiţi , vă invităm să nu irosiţi această şansă şi să vă înscriţi la lecţiile de DANS MODERN, SPORTIV, POPULAR etc.