prodance logo

 

 

 

Tradiție,  Profesionalism,  Divertisment,  Recreere

salsa 

Despre Dans

- Ce este dansul si cum a aparut?
- Cine a influentat evolutia acestuia?
Pentru a afla raspunsul la aceste intrebari citeste istoria dansurilor sportive si de societate si ce este dansul pentru personalitatile dansului si nu numai.

Vals lent

Perioada modernă a valsului

Valsul a fost introdus în Statele Unite în prima jumătate a secolului al XIX-lea şi, împreună cu Mazurka, Varşoviana şi Polka, a devenit cunoscut ca "round dance". Prima atestare documentară provine din Massachusetts-ul anului 1834 şi îl are ca protagonist pe Lorenzo Papanti, un profesor de dans din protipendada Bostonului acelei epoci.

Read more ...

Tangoul

În contrast cu viziunea actuală pe care o avem despre Tangoul dansat la serate strălucitoare, în care doamne în rochii superbe dansează cu barbaţi în smokinguri şi fracuri elegante, într-o ambianţă luxoasă, Tangoul s-a născut, de fapt, în zona sordidă si pauperă a societăţii, mai precis în bordelurile frecventate de clasa de jos, din suburbiile rău famate din Buenos Aires.

Iniţial, Tangoul a fost un dans exclusiv al barbaţilor.

Read more ...

Salsa

     Tehnic, se dansează în 8 timpi, însă practic se calcă doar 6 paşi, două fiind pauze. Se poate dansa fără partener, însă de obicei se dansează în cuplu, bărbatul fiind cel care conduce şi dirijează mişcările femeii. Mişcările picioarelor (paşilor) sunt lente în comparaţie cu mişcările braţelor.

Read more ...

Vals vienez

Expunerea începe cu secolul al XVI-lea, întrucât din acea perioadă datează primele atestări ale dansurilor precursoare, înrudite sau care au influenţat geneza Valsului Vienez, cel mai vechi dintre dansurile sportive.

Originea acestui dans se pierde în negura timpului, undeva prin 1520, când a apărut, în Germania, primul strămoş al Valsului, "Dreher-ul".

Read more ...

Merengue

Si în ceea ce priveşte originea Merengue-ului părerile sunt împărţite.

Potrivit lui lui Jean Fouchard, "Merengue" a evoluat din fuziunea muzicii sclavilor, cum ar fi Chica şi Calenda, cu Contradanse-ul.

Flérida de Nolasco îi atribuie paternitatea primelor compoziţii de Merengue "Ay, Coco!", "El sancocho", "El que no tiene dos pesos no baila" şi "Huye Marcos Rojas que te coje la pelota" colonelului Juan Alfonseca Baptiste (1810-1875).

Read more ...

Paso Doble

Paso Doble este cel mai misterios dintre toate dansurile sportive. Nu există foarte multe informaţii legate de istoria acestui dans, iar despre originea lui se pot face doar supoziţii. Un lucru este însă cert: conţine paşi simpli, de marş.

Una din presupusele origini ale acestui dans ar putea fi marşul francez denumit "Pas redouble". Acest marş era scris în măsură de 2/4 şi avea un ritm de circa 130 bătăi pe minut.

Read more ...