prodance logo

 

 

 

Tradiție,  Profesionalism,  Divertisment,  Recreere

Despre noi

Cine suntem? Ce oferim?

Clubul Sportiv Pro Dance Botoşani s-a înfiinţat în anul 2009 provenind din Asociaţia Culturală Pro Dance şi având "rădăcini" mai îndepărtate, respectiv în anul 2007, când iniţiatorul acestei idei, profesorul Dicu Constantin (colaborator din anul 2004 al Şcolii Populare de Arte Botoşani, secţia "Dans de societate"), a derulat activitatea în particular având ca scop iniţierea în dans sportiv şi de societate a copiilor, tinerilor şi adulţilor.

Caracterul activităţii
  • Iniţiere în:
   •     dans sportiv: latino-americane (samba, rumba, cha-cha, paso doble, jive, salsa, merengue, bachata) şi de societate (vals lent, tango, vals vienez, slowfox, quickstep, tango argentinian)
   •     pop dance / disco
   •     show dance (dansuri tematice, fantezii coregrafice, dans de caracter, dans de revista, dans acrobatic, majorete, etno stilizat etc.)
   •     dans popular (la cerere)
 • participarea la festivaluri şi concursuri judeţene şi naţionale de profil (pentru ansambluri-formaţii) sau la orice manifestare cultural-artistică care cuprinde şi momente de dans
 • organizare de spectacole cu caracter demonstrativ, de divertisment.
 • colaborare cu asociaţii, fundaţii şi cluburi cu specific cultural-artistic si sportiv din judeţul Botoşani şi din ţară
 • ore individuale cu tineri care se pregătesc pentru dansul de deschidere a nunţii lor sau pentru orice alt eveniment.
 • SHOW-uri la nunti, botezuri sau orice fel de petrecere:

- minispectacole demonstrative de dans oferite de grupuri de copii
- momente de entertiment

Precizări:

    Scopul principal al Clubului Sportiv  PRO DANCE Botosani este acela de a aborda dansul ca un sport de masă (pentru toţi) şi, de ce nu, ca o artă. Clubul nostru nu este afiliat Federaţiei Române de Dans Sportiv, pentru simplul fapt că nu îşi propune să participe doar cu perechi individuale la concursurile profesioniste. Noi ne propunem să participăm  la cele judeţene, naţionale sau internaţionale organizate de şcoli, cluburi, ONG-uri, care sunt adresate formaţiilor sau grupurilor şi care nu urmăresc neapărat construirea unei cariere in dansul sportiv, ci doar acelora care abordează dansul de tip sincronizat ca specific al scenelor de spectacol, nu ringurilor de dans.

Alături de alte propuneri extraşcolare, încercăm să atragem copii si tineri spre acest tip de activitate nonformală, recreativă şi de timp liber, foarte placută şi utilă în viaţa de zi cu zi.

    În ultimii ani, ne-am axat în cursurile noastre de dans pe grupe de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Ei sunt cei mai dornici de a învăța, bucuroși și nerabdători să ”urce” pe scenă, apreciați și sprijiniți de părinți. Activitatea cu cei de vârstă mică este foarte grea dar plină de mulțumiri și satisfacții profesionale.

 

Recomandări:

    Atenție dragi părinți la cine și cu cine vă lăsați copiii să învețe dans! Nu orice tânăr care știe să dea din picioare este profesor/cadru didactic. Noi facem în primul rând educație estetică și muzicală copiiilor dumneavoastră.
    Nu cuvintele pompoase și descrierile impecabile de pe site-uri sau rețelele de socializare vă învață copiii să danseze pe ritmuri specifice vârstei lor!!!, să socializeze, să se simtă ei înșiși, să învețe lucruri utile, să se dezvolte corect și armonios.
    Interesați-vă vă rugăm de școala noastră de dans, ascultați mai multe păreri, aveți răbdare și ”navigați” pe acest site. Realizările noastre vorbesc de la sine, nu cuvintele ”umflate” ce invadează network-ul.
    ”Piața” e deschisă pentru oricine. Aveți de unde alege. Nu vă lăsați păcăliți și influențați de aparențe.
    Succes în alegere! Mulțumim.